För många är träning något man gör på gymmet eller utomhus. Men att passa på att träna hemma kan ha många fördelar. Dels kommer det bli lättare att hitta tid för träning och under tiden har man lyssna på sin favoritmusik utan hörlurar eller streama en film eller serie på Netflix. Det finns dock några saker man bör tänka på innan man börjar träna hemma.

Först behöver man se till att man har ett bra utrymme för träningen. Exakt vad man planerat träna kommer ju snabbt göra det tydligt hur mycket utrymme man behöver ha tillgång till. Kanske man behöver flytta på en och annan möbel för att få plats? En hel del träning kan göras utan något annat än kroppen som redskap. Men planerar man på att köpa hem några träningsredskap blir det viktigt att tänka på hur dessa kommer att fungera i utrymmet och om man behöver något ytterligare.

Ett exempel är om man tänkt hålla på med fria vikter eller liknande redskap kommer man nog även vilja ha ett gymgolv av något slag så inte vikterna riskerar att skada golvet om man skulle tappa dem eller ställa ned dem för hastigt. Ju tyngre vikter man handskas med desto viktigare blir detta. Tränar man hemma kommer man också vilja göra detta i ett välventilerat rum.

Bra ventilation kommer snabbare kunna vädra bort svettdoften som uppstår när man tränar hårt. För extra effekt kan man ta och vädra direkt efteråt. Men beroende på vädret och temperaturen är detta inte alltid så praktiskt. Bättre är då att rummet har god ventilation i grunden. För att bli lite mer organiserad i sin hemmaträning kan det vara smart att leta upp ett bra program att följa. Eller om man är mer erfaren kan man se till att sätta ihop sitt eget program.