Det finns flera olika sorters ansiktsmasker. Gemensamt för alla är att de vårdar din hud och får den att se både friskare och fräschare ut. Det kan vara bra att använda en ansiktsmask 2-3 gånger i veckan vid sidan av din dagliga hudvårdsrutin. Detta ger din hud en extra dos energi. Så passa på att skämma bort dig själv med en ansiktsmask.

Tips när du ska använda en ansiktsmask

Det första tipset är att välja en mask efter din hudtyp och vad din hud behöver. Kanske behöver den fukt eller lite extra lyster, eller så kanske vill du minska orenheter. Du kan också skaffa olika ansiktsmasker som du kan använda i olika delar av ansiktet. Det passar till exempel bra om du har fetare hy i T-zonen och torrare hy i resten av ansiktet.

Olika typer av ansiktsmasker

Det finns som sagt många olika varianter av ansiktsmasker som fyller olika behov. Det finns till exempel så kallade black masks som tar bort döda hudceller och pormaskar, krämmasker som passar allra bäst för torr hy eller lermasker som rengör huden på djupet och passar fet och oren hy. Är du osäker på vilken ansiktsmask som passar dig kan du söka dig vidare online för att få bra tips online och köpa den ansiktsmask som passar dig bäst.