Vi vet alla hur irriterande det kan vara med smärta eller problem med mun och tänder. En helt fantastisk dag kan snabbt förändras till en dålig dag om smärtan i munnen blir för stor. Det är därför viktigt att se till att du har en god munhygien. Idag finns det många bra tips online på hur du håller koll på munhälsan.

Tecken på en god munhygien

Om ditt tandkött blöder när du borstar dina tänder eller om dina tänder känns ömma när du borstar dem bör du söka hjälp hos en expert. Ditt tandkött ska ha en rosa färg samt var fritt från både matrester och bakteriebeläggning. Du ska inte heller uppleva att du har en dålig andedräkt om din munhygien är bra. Din mun och dina tänder ska helt enkelt kännas fräscha.

Så bibehåller du en god munhälsa

Att bibehålla en god munhälsa är inte svårt. Det du behöver göra är att borsta tänderna varje morgon och kväll. Genom att använda en tandborste så kan du få bort bakteriebelägg som finns i din mun. Utöver det kan du även använda munsköljet, tandtråd eller tandstickor. Det är framförallt rekommenderat för vuxna att använda sig av mer än bara tandkräm när de rengör sina tänder samt mun.