Har du någonsin hört det ordet? Du kanske till och med har karpaltunnelsyndrom själv, utan att veta om det. Det är ganska lätt att få karpaltunnelsyndrom, men det är precis lika enkelt åtgärdat.

Karpaltunnelsyndrom är inte ett allvarligt tillstånd och det är ingenting som inte går att bota. Man botar tillståndet med en operation i handleden. Till skillnad mot vad majoriteten tror, så är karpaltunnelsyndrom inte ett kirurgiskt tillstånd, trots att åtgärden innebär en kirurgisk operation. Det tillhör faktiskt ortopedin.

Vidare är karpaltunnelsyndrom enkelt behandlat med en operation som går ut på att lätta på trycket i handleden. Syndromet är orsakat av tryck på en nerv i handleden, och det ger symtom i form av domningar i tumme, och pekfinger, men ibland hela vägen till långfingret.

Behandling

Behandlingen för karpaltunnelsyndrom finns att läsa om på Naprapatlandslaget. Eftersom det inte är något allvarligt tillstånd kan man vänta med en operation. Utöver operation finns även flera andra behandlingar, och vilken som väljs beror på orsaken till just ditt karpaltunnelsyndrom. Förutom operation, kan du även få antiinflammatorisk medicin som kan underlätta dina symtom. Det finns även injektioner som du kan få. Dessa innehåller kortison och det är som ”olja” för din led.