Om du vill påskynda dina resultat på vägen eller med måttbandet, behöver du välja rätt träningsform. Det ideala är träningsformer som bränner mycket kalorier även om du inte orkar ta i från tårna vid varje tillfälle.

Kickboxning

Här är det full fart i en timme. Du sparkar och slår och parerar motståndare på löpande band. Det krävs en del utrustning såsom lämpliga skydd, samma slag som om du tränar MMA eller muay thai. Kickboxning föddes i USA på 70-talet efter att man studerat olika sporter och kommit fram till att boxare hade de bästa handteknikerna med den japanska kampsporten Kyokushin gav best benteknik. Genom att kombinera dessa två får man träna på bägge och du definitivt att svettas!

Simning

Du kan ta i utan att det känns jobbigt. Simning bränner kalorier och är snäll mot kroppen. Om du har tidigare skador som du inte vill riskera att förvärra eller lider av grav övervikt, är simning den mildaste träningsformen som fortfarande ger fantastiska resultat. Allt eftersom konditionen blir bättre kan du simma snabbare och lära dig nya simstilar. Med ett par vattentäta hörlurar med bluetooth kan du lyssna på dina ljudböcker, favoritlåtar eller podcasts medan du tränar.

Cykling

Har man problem med sina knän eller annat så kanske cykling är det som passar. Det är en skonsam träningsform som ändå ger bra med konditionsträning. Du själv bestämmer takten på hur du vill cykla och väljer du lite mer backiga vägar så får du bättre konditionsträning. Variera dina sträckor som du brukar cykla så får du en variation på din cykelträning.

Hopprep och plankan

Detta är mer riktade träningsformer för kondition och de inre magmusklerna. Du bränner flera hundra kalorier om du hoppar hopprep i en halvtimme, exakt hur mycket beror på hur intensivt du hoppar och din vikt. Plankan bygger upp bäcken och inre magmuskler, två viktiga delar för din balans och hållning. När musklerna är svaga kan du felbelasta kroppen och få ont i knän och rygg.