Nu när våren är här kan det vara en bra idé att försöka komma i form om man känner att man kanske slappat lite för mycket i vinter. Här kommer några tips på bra sätt att träna under våren.

Löpning

Löpning eller jogging är en av de absolut bästa träningsformerna, framför allt om man vill förbättra sin kondition och kanske även gå ner några kilo. För den som tror att man måste springa en mil om dagen för att komma i form så är detta lyckligtvis helt fel. Ett par rundor á 5 km i veckan räcker långt om man vill komma i form.

Cykling

När vårvärmen kommer bör man definitivt ge sig ut på lite längre cykelrundor eftersom det är både härligt och bra träning. För att få en liten extra morot i sin träning kan ett bra tips vara att kanske anmäla sig till något cykellopp eller motsvarande.

Inlines

En annan bra träningsform är inlinesåkning, framför allt när det kommer till kondition. För den som även vill få lite träning för armarna under inlinesrundan rekommenderas att köra med stavar, som dessutom ger lite längdåkningskänsla.