Många lever upptagna liv idag och finner det svårt att passa in regelbunden träning i sitt schema. Men många har visat att det inte är omöjligt att få tid för träning, bara man planerar och kan ta tillfällen i akt när de dyker upp.

Som sagt är planering en viktig del i detta och något var och en borde börja göra. Precis som bestämmer tider att träffa vänner, åka och handla och allt annat vi gör plats för i våra scheman kan vi också boka in tider för oss själva att träna.

Tittar man på sitt schema och det är fullt hela tiden är det dags att börja titta på vad exakt det är fullt av. Må vara att man inte kan hitta tid varje vecka, men det kan inte vara fallet alla veckor. När tillfällen ges är det då dags att skriva in träning i schemat och hålla sig till detta precis som vilket annat viktigt möte eller liknande.

Olika träningsformer kräver ju olika mycket av oss. Behöver man till exempel gå till ett gym för sin träning men närmaste gym ligger långt bort behöver man ju alltid extra mycket tid att för att kunna träna. Ett alternativ är då att skaffa gymutrustning till hemmet där man har snabb åtkomst till den när som helst. Det finns en mängd olika uppsättningar man kan skaffa och var och en bör nog kunna hitta något som passar bra för sin valda träningsform.

Man kan också börja titta på hur man spenderar tiden runtikring allt man planerar in. Istället för att till exempel ta en fika på ett café kan man bara ta en kaffe to-go och en rask promenad. Tiden man sitter framför tv:n kan kryddas med lite aerobicsövningar eller liknande. Har man en längre lunch kan man ofta hinna med ett kort träningspass. Med rätt inställning och tips märker man inom kort att det är ganska lätt att hitta lite tid här och där för träning på olika sätt.