För att stärka vårt immunförsvar så är härliga vinterpromenader något som kan hjälpa oss att bygga upp detta immunförsvar. Det har även andra positiva egenskaper som stärker vår hälsa och bygger upp vår kropp. Promenader är bra för oss oavsett ålder, hur länge vi promenerar eller hur långt vi går spelar egentligen inte så stor roll. Huvudsaken är att vi kommer ut och rör på oss.

Många gånger så är vi bekväma och tycker att det kanske är för kallt att ge sig ut i vinterkylan. Ordspråket ”det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” stämmer verkligen. Se till att skaffa en skön vinterjacka som värmer dig på dina promenader så kan du vara utomhus betydligt längre och andas frisk luft och få mer motion. Nu är det inte frågan om att göra något marathonpass utan komma ut i friska luften. Kylan är inget farligt i sig om du klär dig ordentligt.

Har du inte rört på dig så mycket tidigare så kan du börja med kortare promenader och inte gå för fort. Allt eftersom så kommer du att känna att du kan öka längden på dina promenader. Det viktiga är att du promenerar i en sådan takt att pulsen ökar och hjärtat får arbeta. Efter några veckor så kan du öka längden på promenaden men också takten så du går raskare än du gått tidigare. Detta kommer att göra dig gott och du kommer att minimera riskerna för att bli förkyld.