Om du ska träna inför ett maraton har du verkligen en stor uppgift framför dig. Främst beror det så klart på vilken din målsättning med maratonloppet är. Om du bara vill klara av loppet utan att stanna är kraven så klart inte lika höga som om du elitsatsar. Det är dock inte särskilt enkelt att klara av det ändå utan du behöver förbereda dig på rätt sätt. Om du dessutom vill få en bra tid kommer det att krävas att du sköter både träning och kost på ett optimalt sätt.

Maraton

Kosten är verkligen A och O när det kommer till löpning och maratonlopp i synnerhet. Ett bra sätt att lista ut vilken kost som är bäst är att kolla på hur världseliten lägger upp sin egen kost. Wilson Kipsang är den löpare som enligt oddssajterna har störst chans att vinna det prestigefyllda London Marathon 2014. Kipsang äter en växtbaserad diet. Du kan läsa den här engelska artikeln där de går igenom mer specifikt hur den ser ut. Kipsang fokuserar på en kost som är rik på kolhydrater som består av bland annat spaghetti, den kenyanska kolhydratsrätten Ugali, kål och kidneybönor. Han är också noga med att få i sig låga mängder salt. I största möjliga mån håller han sig också borta från kött.

Även om du inte vill följa hans diet till punkt och pricka kan det vara bra att i alla fall använda dig av delar utav den för att kunna maximera dina prestationer. Beviset? Kipsang satte världsrekord i Berlin förra året och ger inför London 2.75 gånger pengarna, vilket gör honom till favorit. Det är ett understatement att säga att det går bra för honom!