Att vi tappar hår det gör vi alla. Mer eller mindre. Vi kanske inte ens tänker på det utan vi tvättar och borstar vårt hår och det försvinner hundratals hårstrån utan att vi reagerar så kraftigt på det. Men om det skulle bli mer hår i borsten än vanligt och vi börjar undra hur det står till. Det finns olika metoder att bromsa håravfall och vi kommer nämna några.

Det allra första som vi vill nämna är Spikecap. Det är en framtagen huvudbonad med patent som ska hjälpa till att motverka håravfall. genom akupressur så finns det ett antal piggar i mössan likt en spikmatta som hjälper till att öka blodcirkulationen men också så att hårsäckarna får den näring de behöver. Du kan läsa mer och beställa denna hos företaget Pins of Sweden AB och deras sajt spikecap.com. Detta är ett sätt att effektivt bromsa ditt håravfall.

En av de vanligaste orsakerna till att vi tappar håret är ärftlighet och mellan 40 till 50 procent av männen tappar sitt hår och det kan redan börja vid 30-årsåldern. För kvinnor så kan det bli vanligt med mycket håravfall vid övergångsåldern och det kan vara ungefär 10 procent av kvinnorna som drabbas. Om det inte är av ärftlighet som håret tappas så kan det vara medicinskt. Kontakta din läkare om du misstänker någon medicin du äter. Det kan även vara din diet som gör att du tappar mycket hår. Se till att få i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler.